Arbeidsrecht

Ontslag nemen en de gevolgen voor uw WW-uitkering

Home » Arbeidsrecht » Ontslag nemen en de WW-uitkering

Ontslag nemen WW-uitkering


Ontslag nemen zonder nieuwe baan: let op!

Er zijn diverse redenen waarom u uit dienst zou willen treden bij uw werkgever. Zo kunt u bijvoorbeeld een andere baan gevonden hebben.

Het kan echter voorkomen dat u wegens een conflict met uw werkgever of uit ontevredenheid over uw werk of collega’s ontslag wilt nemen, maar dat u op dat moment nog geen andere baan heeft gevonden.

Door zelf ontslag te nemen, kunt u uw recht op een WW-uitkering verliezen. Heeft u nog geen ander werk? Dan kunt u daardoor zonder inkomsten komen te zitten in dat geval. U moet dus goed nadenken over de gevolgen van een eventuele uitdiensttreding.


Ontslag nemen en de WW-uitkering: voorkom verwijtbare werkloosheid

Als u zelf ontslag neemt, verliest u mogelijk het recht op een WW-uitkering. Een van de voorwaarden voor het in aanmerking komen voor een WW-uitkering is namelijk dat het werkloos worden niet aan u valt te verwijten. 

Wanneer u zelf ontslag neemt, kan worden geacht dat het uw eigen schuld is en komt u waarschijnlijk niet in aanmerking voor de uitkering. Er kan sprake zijn van een uitzondering hierop, zoals bij een zwaarwichtige reden om zelf ontslag te nemen.

Denkt u aan ontslag?  Dan kan het geen kwaad om eerst juridisch advies in te winnen, voordat u enige beslissingen neemt.


Uitzonderingen

Kijk voor enkele voorbeelden van uitzonderingen hier op de website van het UWV.


Ontslag met wederzijds goedvinden en de WW-uitkering

Wilt u uit dienst treden en uw recht op een WW-uitkering behouden? Dan kunt u ook in gesprek gaan met uw werkgever.

Als u en uw werkgever tot de conclusie komen dat u er samen niet uitkomt, kunt u mogelijk afspreken uit elkaar te gaan met wederzijds goedvinden, bijvoorbeeld middels een vaststellingsovereenkomst. U kunt daarin de voorwaarden afspreken die van toepassing zijn op het ontslag.


Belangrijk!

Om de kans op een WW-uitkering zo groot mogelijk te houden, is het van belang dat in de overeenkomst wordt opgenomen dat het initiatief voor het ontslag uitgaat van uw werkgever. Daarnaast is het van belang om in de overeenkomst te vermelden dat u geen verwijt treft en dat het niet gaat om ontslag om een dringende reden.

Voor meer aandachtspunten omtrent de vaststellingsovereenkomst verwijzen we u naar ons artikel over ontslag met wederzijds goedvinden.


Bij ziekte

Bij ziekte kan het nadelig zijn om het arbeidscontract te beëindigen. Win in geval van ziekte nadere informatie in of laat u adviseren. 

Verder is onder meer van belang dat rekening gehouden wordt met de opzegtermijn. Lees hierover meer in ons artikel over de fictieve opzegtermijn.  

 

Waarom juridische hulp?

Voor een juiste beoordeling van uw juridische situatie en mogelijkheden is het altijd noodzakelijk de details van uw individuele kwestie te kennen. Alleen dan kan de juistheid van informatie worden gegarandeerd. Het is ten slotte altijd raadzaam om juridisch advies in te winnen voordat u besluit zich te wenden tot de rechter.

Bron: UWV
Bron: UWV