Arbeidsrecht

Verschil tijdelijk en vast contract

Verschil tijdelijk en vast contract. Kalender.

Verschil tussen tijdelijk en vast contract

Bent u werkzaam op basis van een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd? Dan is de einddatum van uw arbeidscontract gekoppeld aan een afgesproken kalenderdatum.

Een tijdelijk contract dat eindigt na bepaalde tijd, onderscheidt zich in duur van een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd, waarop geen beëindigingsdatum is vastgelegd en in principe dus doorloopt tot een der partijen geldig opzegt of het contract op andere wijze wordt beëindigd.   


Relevantie verschil tussen tijdelijk en vast contract

Het verschil in beide contracten is relevant, omdat er andere regels van toepassing kunnen zijn. Bijvoorbeeld bij opzegging van het arbeidscontract. Win juridische informatie in als u twijfelt over wat voor een type contract u heeft, bijvoorbeeld als u werkzaam bent op basis van een project.  


Waarom juridische hulp?

Voor een juiste beoordeling van uw juridische situatie en mogelijkheden is het altijd noodzakelijk de details van uw individuele kwestie te kennen. Alleen dan kan de juistheid van informatie worden gegarandeerd. Het is ten slotte altijd raadzaam om juridisch advies in te winnen voordat u besluit zich te wenden tot de rechter.

–