Over ons

Wie zijn wij?
Als studenten zijn wij werkzaam bij een rechtswinkel en hebben wij stage gelopen bij verschillende advocatenkantoren. Hierdoor hebben wij een goed beeld kunnen vormen van veel voorkomende vraagstukken in de maatschappij. Bovendien hebben wij ervaren hoe belangrijk het is dat mensen eenvoudig juridische informatie kunnen inwinnen en tijdig juridische hulp inschakelen. Naar aanleiding hiervan zijn wij begonnen met onze website www.juridischevoorlichting.nl. Hieronder vertellen wij meer over wat we precies willen bereiken. 

De rechtzoekende informeren en verbinden aan een betrouwbare juridische dienstverlener
Wij zijn gestart met onze website om de bezoeker te voorzien van gratis algemene juridische informatie over diverse juridische vraagstukken die vaak voorkomen. Wij geven geen juridisch advies en onze activiteiten moeten ook niet worden gezien als een vervanging daarvan. 

Herkent de bezoeker een situatie en denkt hij of zij na het lezen van een artikel dat juridische hulp nodig is? Met onze site willen wij een verbinding vormen tussen rechtzoekenden en juridische dienstverleners.  Wij streven ernaar om hier een overzicht te bieden van onze partners per regio waar men terecht kan voor juridische hulp, zodat bezoekers via onze site eenvoudig en snel contact op kunnen nemen met een partner die hen mogelijk verder kan helpen. 

Door samen te werken met maximaal één rechtswinkel en één advocatenkantoor per gemeente, de contactgegevens van de betreffende organisatie te vermelden en een beschrijving van de organisatie te geven, behoudt de lezer het overzicht en kan deze direct zien of wij samenwerken met een mogelijk voor hem of haar geschikte partner in de buurt.

Uitdragen bestaan van rechtswinkel stichtingen
Rechtswinkels zijn erg belangrijk in onze maatschappij. Men kan in de meeste gevallen kosteloos (juridisch) advies inwinnen bij een rechtswinkel. Het belang van deze laagdrempelige vorm van juridische hulp is in onze ogen ontzettend groot. Rechtswinkels bevorderen de toegankelijkheid van juridisch advies door hun diensten kosteloos aan te bieden. Als medewerkers van een rechtswinkel merken wij echter dat weinig mensen bekend zijn met deze organisaties. Met onze website willen wij hier verandering in brengen en het bestaan van deze organisaties uitdragen. 

Optimaal gebruikscomfort 
Ten slotte maken wij geen gebruik van reclame of advertenties, zodat u de site ongestoord kunt gebruiken. Veder hebben wij onze website zo overzichtelijk en eenvoudig mogelijk proberen te houden. 

Studenten en Scholieren
Als studenten zijn wij op de hoogte van de voor studenten en scholieren actuele ontwikkelingen omtrent de studie Rechtsgeleerdheid op de Radboud Universiteit. Wij stellen ons daarom beschikbaar om op aanvraag en in overleg een praatje te komen houden over de studie rechten, de mogelijkheden om een kijkje in de keuken te nemen (denk aan meeloopdagen,  open dagen, etc.),  de verschillende mogelijkheden binnen de studie, wat je naast je studie kunt doen en hoe wij de studie ervaren aan de Radboud Universiteit. Op deze manier kunnen wij scholieren helpen en voorlichten omtrent de oriëntatie op hun toekomstige studiekeuze. Daarnaast zullen wij op onze Facebook pagina leuke berichten plaatsen, onder andere voor studenten, bijvoorbeeld over tips voor het vinden van een kamer. 

Onze website is recent online gegaan. Wij zijn volop bezig met de ontwikkeling en uitvoering van onze plannen. Check daarom om de zoveel tijd of wij inmiddels samenwerken met een rechtswinkel of advocatenkantoor bij u in de buurt!

Blijf ook op de hoogte van nieuwe artikelen door onze Facebook pagina te volgen. Hierop posten wij dagelijks leuke en/of informerende berichten. 

Bedrijfsgegevens

  • Naam: Juridischevoorlichting.nl
  • E-mail: info@juridischevoorlichting.nl
  • Hoofdvestiging: feitelijk geen vestigingsplaats; wij zijn een online dienst;
  • Facebook: juridischevoorlichting.nl
  • LinkedIn: juridischevoorlichting.nl
  • Rechtsvorm: vennootschap onder firma
  • KvK nummer: 74590499

U kunt contact met ons opnemen door onderstaand contactformulier in te vullen.  


Contact

Door akkoord te gaan met deze voorwaarde geeft u toestemming voor het verwerken van uw gegevens. Wij hebben uw naam, inhoud van uw bericht en e-mailadres nodig om met u te kunnen communiceren en te reageren op uw bericht. Deze gegevens ontvangen en slaan wij op binnen ons Gmail account bij G Suite. Dit formulier is opgesteld via de diensten van Contact Form 7. Ook maken wij gebruik van Anti-Spam by Cleantalk om spam te voorkomen. Wij verwerken (mogelijk) uw naam, e-mailadres, inhoud bericht, en IP-adres met Cleantalk voor het bovenstaande doeleinde. Lees eerst onze privacyverklaring voor meer informatie.

Deze website maakt gebruik van Anti-Spam by Cleantalk. Lees hier hun privacyverklaring.