Over ons & contact

Deze website is ontstaan vanuit een initiatief van twee rechtenstudenten. Gedurende hun studieperiode zagen zij tijdens hun vrijwilligerswerk voor een rechtswinkel en stages bij advocatenkantoren veel voorkomende (juridische) problemen voorbij komen. Veel van die problemen hadden voorkomen kunnen worden of beperkt kunnen blijven als eerder informatie was ingewonnen.

Daarnaast bleken veel mensen niet bekend met de verschillende opties voor juridische hulp. Dit was met name het geval bij de opties die juridische hulp erg toegankelijk maken voor minder draagkrachtige particulieren, terwijl het juist belangrijk is dat men daarmee bekend is. Zo bieden zogeheten ‘rechtswinkels’ bijvoorbeeld vaak (betrouwbaar) kosteloos advies aan. Het is namelijk belangrijk dat iedereen toegang heeft tot juridisch advies.

Met deze website willen we ervoor zorgen dat u eerder juridische problemen, mogelijkheden en geschikte opties voor hulp herkent. Zo combineren we onze passie voor het recht met een maatschappelijke bijdrage. Lees hieronder meer.

De bezoeker van onze website is koning

Wij zetten de bezoeker en toegankelijk recht centraal. Daarbij willen we u een zo prettig mogelijke gebruikservaring geven. Daarvoor is online gratis algemene juridische informatie die eenvoudig te begrijpen is en een overzichtelijke website onmisbaar in onze ogen. En dat is dan ook waar we ons voor inzetten. 

Onze missie

Het bevorderen van een rechtvaardige maatschappij en het vergroten van de toegankelijkheid van juridische informatie en het aanwenden van juridische hulp, zowel voor draagkrachtige als minder draagkrachtige particulieren.  

Waarom doen we wat we doen?

Te laat hulp inschakelen. Verkeerde hulp inschakelen. Het levert vaak onnodige juridische problemen op. U zou dan ook niet de eerste zijn die het overkomt. Met Juridischevoorlichting.nl willen we de kans verkleinen dat u de volgende bent. Dat scheelt u later veel stress, kosten en tijd. 

 

Ons motto:voorkomen is beter dan genezen, zorg dat u bent ingelezen. Voorkomen te laat? Vind de weg naar raad en daad.” 

0 +
Bezoekers per jaar
0
OPGERICHT

Wat zeggen anderen over Juridischevoorlichting.nl?

"Ik heb snel de informatie kunnen vinden waar ik naar op zoek was. De uitleg was prettig om te lezen. Bedankt daarvoor! Ik heb jullie website gedeeld op Facebook. Gelukkig heb ik verder geen juridische problemen herkend in mijn eigen situatie"
Myrthe (verder anonieme bezoeker van de website)
"Wij waarderen het initiatief van Juridischevoorlichting.nl enorm en hebben de samenwerking met hen als zeer prettig ervaren. Zij reageren snel, informeren ons over ontwikkelingen, staan open voor verandering en maken een professionele indruk. Heren, keep up the good work!"
Wetswinkel Uden
Bestuur Rechtswinkel Beuningen 2019-2020
Rechtswinkel (was verbonden aan Juridischevoorlichting.nl)

Juridischevoorlichting.nl heeft samengewerkt met

Rechtswinkel Nijmegen-Oost
Rechtswinkel Berg en Dal
Rechtswinkel Wijchen
Rechtswinkel Den Bosch
GH Advocaten Boxmeer
Wetswinkel Uden

Deel hier ons initiatief met vrienden & familie

Share on facebook
Delen
Share on whatsapp
Delen
Share on twitter
Delen
Share on email
Delen

Contact

We posten actuele en belangrijke berichten op onze Facebook pagina. Blijf op de hoogte door de pagina hieronder te liken.