Reizen

Geboekt bij ANVR-reisorganisatie en een klacht, wat nu?

Home » Reizen » Geboekt bij een ANVR reisorganisatie en een klacht

Geboekt bij ANVR reisorganisatie en een klacht

Geschillencommissie Reizen en ANVR

Geboekt bij ANVR-reisorganisatie en een klacht? Is uw reisorganisator aangesloten bij de ANVR en/of Geschillencommissie Reizen en zijn de ANVR-reizigersvoorwaarden op u van toepassing? Raadpleeg hier dan eerst de ANVR-reizigersvoorwaarden voordat u verder leest, zodat duidelijk is wat u met uw klacht kunt doen vóór, tijdens en na de reis.

Lees hierna verder voor meer informatie over de Geschillencommissie Reizen.


Wat is de Geschillencommissie Reizen?

De Geschillencommissie Reizen is een onafhankelijke organisatie die onder andere geschillen met een ANVR reisorganisatie behandelt. De commissie behandelt klachten van consumenten tegen een reisorganisator. Deze organisatoren zijn verantwoordelijk voor het boeken en/of het uitvoeren van de reis.


Kosten

De kosten van de behandeling van een klacht bij de Geschillencommissie Reizen bedragen: 

  1. € 77,50 voor factuurbedragen tot € 500,-
  2. € 102,50 voor factuurbedragen van € 500,- tot € 1.500,-
  3. € 127,50 voor factuurbedragen vanaf € 1.500,-.

    U krijgt dit terug, wanneer de commissie u in het gelijk stelt. Een procedure inschakelen via de geschillencommissie is vaak sneller en goedkoper dan bij de rechter. Lees hier meer over de procedure: https://www.degeschillencommissie.nl/procesinformatie/


Voorwaarde bij indienen klacht

Voorwaarde om een klacht in te kunnen dienen is dat de ondernemer is aangesloten bij De Geschillencommissie. Alle ondernemers die zijn aangesloten bij de Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen (ANVR), zijn automatisch aangesloten bij de Geschillencommissie Reizen.

* bron van bovenstaande informatie: https://www.degeschillencommissie.nl/over-ons/commissies/reizen/ en www.anvr.nl


Herkent u een mogelijk problematische situatie of ziet u rechten, plichten of mogelijkheden waarvan u meer wilt weten?
Voor een juiste beoordeling van uw juridische situatie en mogelijkheden is het altijd noodzakelijk de details van uw individuele kwestie te kennen. Alleen dan kan de juistheid van informatie worden gegarandeerd. Het is ten slotte altijd raadzaam om juridisch advies in te winnen voordat u besluit zich te wenden tot de rechter.